Styrmodeller och Processer

1297187 drawing a diagramVi hjälper er att förbättra styrningen av IT verksamheten. Vår erfarenhet av både operativ ledning och utveckling av IT verksamheter innebär att vi vet hur man tillämpar och realiserar styrning i olika typer av verksamheter.

Vi anpassar val av ramverk, metoder och arbetssätt till er organisation, oberoende av storlek och komplexitet. När är det lämpligt med fokus på tjänstestyrning och tjänsteorientering? Och när passar det med att vara mera inriktad på förvaltningsstyrning? Vi har erfarernheterna och kan guide och skapa rätt förutsättningar att kombinera olika synsätt.

Hur kan vi hjälpa er?

Det finns många olika ramverk och metoder som utgör best practice eller standards. Vi hjälper er att hitta rätt bland dessa. Det viktiga är sedan att ta de delar som är relevanta för just er verksamhet och sätta fokus på att få verksamhetsnytta av dessa, ofta genom att anpassa till den egna verksamheten.

Vi har kunskap och erfarenhet av bl.a:

ITIL
ISO/IEC 20000
pm3
eTOM (Business Process framework)
TOGAF (Enterprise Architecture standard)

Vi arbetar både med inledande analyser, kartläggningar och med ledning av större förändringar. Vi kan också gå in i operativa roller i utvecklings- och förvaltningsorganisationer.

Kontakta oss!

Låter det intressant? Kontakta MGBC så bokar vi en tid som passar dig, och då vi får möjlighet att berätta mer om oss, samtidigt som vi får ta del av dina specifika utmaningar och behov!