Din nya affärsmodell - Affärsmodell Canvas ger dig verktygen!

AMC MGBC Svensk med logo v10
Förändrade kundbeteenden, samhällsbehov och digitalisering förändrar idag logiken i många branscher – och skapar helt nya branscher! Har du koll på vad som händer i din bransch? Vad innebär affärsutveckling för dig - att förbättra dagens affärer - eller att skapa helt nya affärer, eller kanske en kombination? Lär dig mera om Affärsmodell design!

Affärsmodeller handlar om att skapa och leverera nytta till kunder och andra intressenter. Detta är en utbildning i affärsmodellering. Affärsmodellen används allt mer och får allt mera plats i den strategiska affärsutvecklingen. Drivkrafterna är bl.a. globalisering, digitalisering och nya behov och krav inom alla samhällssektorer. Konsekvensen är att verksamheter behöver förändras i allt snabbare takt i en global konkurrens. Den globala konkurrensen gör att det inte räcker med en bra affärsidé. På en global marknad finns många aktörer med i stort sett samma affärsidé. Samma affärsidé kan realiseras på en mängd olika sätt, genom att arbeta med all delarna i en affärsmodell.

Affärsmodeller finns i alla verksamheter, både vinstdrivande och icke vinstdrivande, privat såväl som offentligt. Det handlar om logiken för hur verksamheten byggs upp för att skapa bästa möjliga värde till kunder och andra intressenter.
Denna utbildning ger grunderna i att arbeta med affärsmodeller som en del i den strategiska affärs- och verksamhetsutvecklingen.
Arbetet med affärsmodeller kan handla om att förändra dagens verksamhet och affärer, eller att skapa något helt nytt. Arbetssättet passar därför bra i både stora- och små företag och organisationer, och i verksamheter i snabb förändring, samt vid start-ups.I denna utbildning arbetar vi med Affärsmodell Canvas. Vi går igenom grunderna i modell och arbetssätt, och får möjlighet att träna praktiskt på förberedda case.

Innehåll:
Omvärlden - varför har vi behov av nya affärsmodeller?
Exempel på framgångsrika affärsmodeller
Grunderna i Affärsmodell Canvas
Workshop med förberedda case
Gemensam lunch (ingår)

Målgrupp:
Chefer och ledare, strateger, entreprenörer, innovatörer, affärs- och verksamhetsutvecklare, produktutvecklare, CSR/hållbarhetsansvariga, marknadsförare, verksamhetsarkitekter. 

Tid:
Måndag 19 september kl 08.30-13:00 (inkl. lunch).
Onsdag 9 november kl 08.30-13:00 (inkl. lunch).

Plats:
Kungsportsavenyn 10 (Kunskapsavenyn), Göteborg.

Pris:
2 450 kr per deltagare. Är ni flera från samma organisation? Gå 3 - betala för 2! I priset ingår fika och gemensam lunch samt kursdokumentation. 

Efter kursen ingår 1 timma konsultation i egen organisation för att komma igång med arbetet.

Kursledare:

Mats Goransson farg

Mats Göransson är konsult och utbildare och arbetar inom IT Management och affärsutveckling. Mats kombinerar sina erfarenheter från utvecklings- och ledarroller i stora organisationer med sitt intresse och kunskap inom innovation och nya affärsmodeller. Inom IT Management arbetar Mats med förändringsledning kopplad till IT organisationer och digital transformation. Inom affärsutveckling har Mats fokus på innovation och affärsmodell design. Mats brinner för att hitta lösningar i samverkan mellan olika kompetensområden, branscher och samhällssektorer.

           Anmäl dig här till 9 november

Kontakta oss!

Har du frågor om utbildningen, eller vill diskutera annat? Kontakta MGBC så bokar vi en tid som passar dig, och då vi får möjlighet att berätta mer om oss, samtidigt som vi får ta del av dina specifika utmaningar och behov! Maila oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Prenumerera på MGBC Nyhetsbrev

*obligatoriskt fält