Öijaredsmodellen: mot hållbara verksamheter - från teori till praktik - här och nu

ÖijaredsmodellenI september startar Öijaredsmodellen, ett program som skapar Hållbar Utveckling med nya metoder för en ny tid. Behovet av nytänk, systemsyn och nya kretativa metoder för att lösa viktiga samhällsutmaningar har aldrig varit större. Öijaredsmodellen fokuserar på att utveckla hållbara företag och verksamheter, med ett brett perspektiv som utgår från innovativa hållbara affärsmodeller och Blue Economy, salutogent förhållningssätt och ett existensiellt perspektiv. Ett unikt program som ger en helhet. Att målgruppen är bred gör att resultatet kommer bli ännu bättre, eftersom komplexa samhällsutmaningar och framtidens företagsledning kräver nya angreppssätt. Deltagarna kommer från MATIX-programmet (management av tillväxtföretag) på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet samt från näringslivet.

Öijaredsmodellen har utvecklats av Stiftelsen Öijared Akademi i samverkan med ledande experter inom olika områden. Öijared Akademi är ett centrum för hållbar framtidsutveckling, platsen där man möts runt de stora frågorna och samskapar den värld vi vill leva i.

Vi på MGBC har fått förtroendet att medverka som utbildare på den första delkursen på temat: "Innovativa affärsmodeller. Principer, värdegrund och intention". Där kommer vi att träna på att se möjligheter till nya affärsmodeller och får även en introduktion till Blue Economy. Vi ser fram emot att få träffa alla de framtidsinriktade entreprenörer, innovatörer och förändringsledare som skall ta oss vidare på vägen till hållbart värdeskapande. Tillsammans kan och skall vi göra skillnad!

 Nu blir du kanske nyfiken på att veta lite mera?

Prenumerera på MGBC Nyhetsbrev

*obligatoriskt fält